Kontoret behöver inte vara tråkigt

När man tänker på ett kontor tänker man nog oftast på ett grått rum med ett skrivbord, en kontorsstol, pärmar och papper. Det är en steril och tråkig miljö utan färger och glädje. Vare sig det är ditt kontor i hemmet eller ditt kontor på jobbet så ska det väl ändå vara en miljö som man kan trivas i?

Nu när du ska till att inreda ditt nya, livfulla och trivsamma kontor så finns det några saker som man kan tänka på och några tips och tricks som man kan ta till.

Kontorsstol och skrivbord

Självklart behövs det tråkiga men nödvändiga så som kontorsstol och skrivbord. Det kanske är tråkigt att köpa, men försök lägg ner lite tid och tanke på det. Du kommer trots allt troligtvis spendera mycket tid i detta kontor och därför måste man även tänka praktiskt.

En kontorsstol som är bekväm och även höj- och sänkbar är nästan ett måste i kontoret. Har man möjlighet är det även ett plus om man kan köpa ett skrivbord som går att höja och sänka. Ett höj- och tänkbart skrivbord ger dig även möjligheten att kunna stå upp och jobba, vilket vi bör göra minst två timmar under en arbetsdag och efter en period bör det ökas på till 4 timmar om dagen.

När det kommer till kontorsmaterial så kanske det känns som att man måste köpa en miljon saker som, till exempel, post-it, häftapparat, pennor, häftstift, pärmar, mappar osv. Det finns en bra hemsida där du kan beställa allting på samma gång från ett och samma ställe, då de har allt kontorsmaterial man kan tänka sig. Se sortimentet här.

I och med att det är många saker som behövs i ett kontor så står vanligtvis allt framme på skrivbordet. Försök att gömma undan så mycket som möjligt i lådor och skåp så att den organiserade röran inte stressar dig i onödan.

Färg och mönster

Nu är det dags att pigga upp kontoret med lite färg och mönster så att du inte går in i kontoret varje dag och känner dig nere. Kan man sy så rekommenderar jag verkligen att man syr sina egna  gardiner. Hitta ett fint tyg som du tycker om och som du vet kommer ge dig en härlig känsla i kroppen att se på. Jag föredrar att sy mina gardiner av lin då det är ett härligt, luftigt naturmaterial. Hitta ditt sortiment av lin här. Lintyget är även perfekt till att sy fina kuddar. Har du en liten soffa i kontoret så kan du antingen sy kuddar till den eller eventuellt klä soffan i ditt favorittyg för att ge kontoret lite liv.

Glöm inte heller att blommor och plantor ger mycket energi i ett rum. Placera ut en större växt som du ställer på golvet, en på skrivbordet och några fler i fönstret. Några härliga tavlor skadar inte heller då man gärna fäster blicken på något när man sitter och funderar.

Se! Kontoret behöver inte vara tråkigt och sterilt som du kanske trodde innan. Dags för förändring!

Comments closed