Få fram rätt atmosfär med rätt lampor

När det gäller att sätta rummet i rätt humör eller hitta stämning i ett rum, inte bara tillför ordentlig belysning tjusning till ditt personliga utrymme, men också källan till ljuset. Även bordslampor och taklampor fungerar som ett funktionellt syfte, golvlampor är expansiva på många olika sätt då man kan dekorera sitt utrymme och visa upp sin kreativitet genom sina lampor. Oavsett om du väljer ett antikt urval för att lysa upp ditt hem, eller gå efter en mer traditionell viktoriansk design för sovrummet, är möjligheterna oändliga för en golvlampa då det finns mängder med val på nätet.

Antika lampor

Det finns en viss elegans och dramatik som är associerad med olika typer av antika golvlampor. För design i hemmet är det mysteriet och det okända förflutna av inredning av det här slaget som är tillräcklig för att väcka fantasin i en, samt öppna upp för en härlig konversation när familj och vänner är på besök. Idag finns det tillverkare som strävar efter att återskapa denna känsla och utseende genom att efterlikna blommigt, prydnads strategier för antika möbler, som gör att husägare framförallt, matchar deras ljuskällor med andra delar av sin inredning.

Några har gemensamma antika lampor som inkluderar målade lampskärmar, mässing, intrikata mönster. När man tar inredning på allvar och inreder sitt hem med antika golvlampor, kan äkta exemplar kosta en hel del. Ska du hitta en fransk antik lampa kan du räkna med prislappar på över flera tusen. Vanligtvis så väljer man en antik golvlampa på grund av utseendet och passar inom en inställning, i stället för att föra ljus in i rummet.

Elegans

Golvlampor används ibland för att representera eller ge en eloge till regional stolthet, där ett typiskt och känt exempel är Amerikanska västern som har karakteristiska element till en lampa, till exempel bilder av kaktusar och skallerormar. En New York City golvlampa kan till exempel visa upp en siluett av Empire State Building. Det gäller även för naturen och allt som karaktäriseras därvid, så som björnar och fåglar.

Lampor kan vara lika unika med sin design och tillgänglighet som kläder för att ta ett exempel. Ta kjolar i större storlekar som kan representera eleganta och prydliga lampor inom heminredning. Båda utav dem är lättare att hitta idag på grund av flertalet nätbutiker som har dykt upp, och vinnaren är vi konsumenter som får fler alternativ och priser som pressas neråt.

Moderna designlampor

Det finns flertalet nätbutiker idag som säljer designerlampor och märkena som finns med i sortimenten brukar vara många och det kan vara svårt att veta vilka tillverkare eller designer som står för vad. Ta ett märke som Gubi till exempel, en lampa som står för dåtid och nutid och påminner mycket om evolutionen. Klicka här för att se förmodligen det lägsta priset på märket Gubi. Detta är ett utav de kända nordiska märken som förekommer inom heminredning och belysning.

Särskilda och Unika

Golvlampor är kända för att fungera som ett konstverk, då vissa tillverkade av den här typen av lampor kan verka udda, kreativa eller ovanliga. Några av de unika möjligheterna av konstnärliga golvlampor inkluderar planetära mönster, skulpterade träfigurer, vilda djur och abstrakta bilder. Konstnärliga golvlampor kan använda ovanliga objekt för att bygga basen av lampan, till exempel djurhorn, förstenat trä, grenar eller värmebehandlad metall. Den här typen av lampor har en förmåga att framhäva något speciellt som givetvis kommer att ge ditt hem eller rum väldigt speciell karaktär.

Vissa golvlampor är gammaldags med en specifik konströrelse i åtanke, såsom färgglada Art Deco lampor. Du kan hitta anpassade produkter och lampor där vissa är handgjorda och där du kan lägga till karaktäristiska drag för hemmet eller kontoret.

Skapa en stämning

Golvlampor tillåter individer att skapa en stämning inom deras hem eller kontor som blir fokus för utrymmet när man kommer in i rummet. En inkörsport till det förflutna kan komma till liv med en lampa som har viktoriansk stil, med en mjukare touch, där du även kan anpassa efter utformat glas som lampskärm. Eller så är det så att ditt tema för ditt vardagsrum är Orientaliskt – tänk då en massiv golvlampa med kinesisk rålack, lägg därtill pärlor och metall krom som kommer passa bra in i inredningen. Färg hjälper också skapa en stämning för asiatiska golv lampor, såsom levande nyanser av rött.

Mixa och matcha färger för att matcha olika lampskärmar

Den mest unika delen av att köpa en golvlampa är att du kan ändra lampskärmar vid basen av din favoritlampa, precis som du kan matcha olika färgade glödlampor för att skapa varierande effekter i ett rum. Beroende på vilken tid på dagen och andra yttre faktorer, omvandlar olika färger från en lampskärm ljuset till en mängd nyanser, med rött, blått, grönt och även gula lampor kan upprätta atmosfären i en kontrollerad miljö, såsom en romantisk miljö till ett rum som är till för tillbakadragande eller reflektion.

Sammanfattningsvis finns det många idéer för golvlampor, och de som är ute efter nya lampor har stora utbud från flera olika sorters butiker, vare sig det är nätbutiker eller fysiska butiker. Det finns flera olika nätbutiker.

Med de här tipsen i bakhuvudet kan du lättare få fram en bild av vad du är ute efter, och vilket typ av lampa som representerar dig och det du står för. Som vi tidigare var inne på så finns det allt från modern design till viktorianskt. Allt detta med bara några musklick bort, nu är det upp till dig att välja vad som funkar för dig.

Comments closed