8 av Stockholms bästa uteställen

Dags för en festlig utekväll i Stockholm? Här får du guiden till några av de mest populära ställena att ta sig till om man vill dansa och träffa sköna människor. Listan över klubbar och pubar är hämtad från topp 30 på Airbnb Stockholm.

Nummer 1: Trädgården/Under bron, Skanstull

Ett självklart ställe för musik, dans och annat kul på sommaren är Trädgården som är vinterklubben Under brons sommarklubb. Här kan du förutom att dansa umgås med vänner, äta middag, spela pingis och boule och chilla i någon av sofforna. Det mesta av klubben hittar du utomhus, men med skydd under en bro om det skulle regna. Även på vintern ligger inomhusklubben Under bron här öppen för dans- och festsugna.

Adress: Hammarby Slussväg 2, 118 60 Stockholm

Hemsida: www.tradgarden.com och www.underbron.com

Nummer 2: Sturecompagniet, Stureplan

En av de största och mest prestigefyllda nattklubbarna i Stockholm är Sturecompagniet. Klubben är inhyst i Sturebadets gamla lokaler från 1800-talet och här hittar du en myriad av barer och dansgolv med olika musikstilar. Så på med dina mest fancy partykläder och gör dig redo för fest!

Adress: Sturegatan 4, 114 35 Stockholm

Hemsida: http://sturecompagniet.se

Nummer 3: Spy Bar, Stureplan

Spy bar är en av få klubbar i Stockholm som har öppet ända till klockan 5 och är därför ett populärt tillhåll när övriga klubbar har stängt. Detta är ett dyrt, men eftertraktat ställe med både musik- och medieelit och annat folk som besökare. Vi måste dock höja ett varningens finger om att det kan vara svårt att komma in, så var ute i god tid, klä dig i de rätta kläderna och kom med en skön attityd!

Adress: Birger Jarlsgatan 20, 114 34 Stockholm

Hemsida: http://stureplansgruppen.se/nattliv/spy-bar

Nummer 4: The Soap Bar, Östermalm

7 dagar i veckan, 52 veckor om året och alltid fram till klockan 3. Det är The Soap Bar det. Här hittar du musik av varierande sort och detsamma gäller folket som kommer hit. Konceptet som gäller är en plats som passar alla och stämning och festligheter som alltid är på topp. Här finns även restaurang där du kan äta lunch och middag.

Adress: Nybrogatan 1, 114 34 Stockholm

Hemsida: www.soapbar.se

Nummer 5: Stampen, Gamla stan

Stampen är en jazzpub från 1968 för folk som gillar tradjazz, swing, dixie, blues och rock från 50- och 60-talen. Här hittar du två våningar, två scener och två barer och förstås daglig livemusik. Allt i lokaler som har inhyst spelningar med namn som Dizzy Gillespie, Toots Thielemans, Monica Zetterlund, Roffe Ericson och många andra legender!

Adress: Stora Gråmunkegränd 5, 111 27 Stockholm

Hemsida: www.stampen.se

Nummer 6: Slakthuset, Globen

Ett gammalt slakthus som numera är en nattklubb, konceptet känns nog igen från flera andra städer och även Stockholm har ett slakthus för sin köttmarknad. Den industriella vibben är tydlig och atmosfären är unik med sina många dansgolv som spelar allt från house och techno till hiphop och R’n’B. Klubben har även en stor uteplats som är mycket populär om somrarna.

Adress: Slakthusgatan 6, 121 62 Johanneshov

Hemsida: http://slakthuset.nu

Nummer 7: Golden Hits, City

En restaurang och nattklubb med shower, karaoke och mycket trevligt att erbjuda är Golden Hits. Detta är en riktig Stockholmsklassiker som är populärt för företagsevent med sina showkoncept i Wallmans salonger-stuk och bland privatpersoner för sina tre dansgolv, karaoke och en rockbar.

Adress: Kungsgatan 29, 111 56 Stockholm

Hemsida: www.goldenhits.se

Nummer 8: Solidaritet, Stureplan

Få sommarkänsla oavsett vilken tid på året det är på Stureplans Solidaritet som har en öppen taklösning och värmelampor. Detta är en av norra Europas mest väletablerade houseklubbar och här kan du dansa till både soundet av svenska och internationella Dj:s.  Även på Solidaritet hittar du generösa öppettider för att vara i Stockholm och Sverige.

Adress: Lästmakargatan 3, 111 44 Stockholm

Hemsida: http://sldrtt.se/

Comments closed